İnebolu doğumlu ünlü yazar Oğuz Atay anısına İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Oğuz Atay Öykü Ödülü, seçici kurulun titiz ve özverili çalışmalarıyla sonuçlandırıldı.

Altay Ömer Erdoğan, Ercan y Yılmaz, Hasan Özkılıç, Hülya Soyşekerci ve Hüseyin Peker’den oluşan seçici kurulu, yapmış oldukları değerlendirme sonucunda; “Toplumsal hayatın gözlerden uzak bir kesitinin bireylerin iç dünyalarına yansımalarını, baskı karşısında yalnızlıklarını, umutlarını, dirençlerini etkin bir toplumsal duyarlılıkla anlatması; duru bir Türkçe ve yalın bir öykü dili kullanarak etkileyici bir öykü atmosferi oluşturması, kurgudaki başarısı ve hak, hukuk, adalet, toplumsal barış ve özgürlük kavramlarına edebiyattan bir pencere açması” dolayısıyla birincilik ödülüne TOLGA KILIÇ’ın  “Hapishanedeki Ayna” öyküsü değer görüldü.

Seçici Kurulunun Değerlendirmesi Sonucunda; “Sadık Köpeksiler” Öyküsüyle Başak Tuncel, “İkinci Kış” Öyküsüyle Tutku Sıla Dinç, “Öyleyse Vurun Baltayı” Öyküsüyle Seher Tanıdık “Direkler Arası” Öyküsüyle Dilek Türel, “Körebe” Öyküsüyle Ergün Doğan, “Okuyamadığımız Her Kitap İçin Yavaşça Acele Ederdik” Öyküsüyle Ebru Say, “Nehir Yolcuları Kalmasın” Öyküsüyle İlknur Lalek, “Zamanın Tozu” Öyküsüyle Serap Işık, “Nalân Roman” Öyküsüyle Nazlı Akın, “Kıymık Gibi” Öyküsüyle Metin Turan, Oğuz Atay Öykü Ödülleri 2024 Anısına Hazırlanacak Seçkiye Değer Görülmüştür.

ALİ ERGÜN YENİ BİR SERGİDE YER ALDI ALİ ERGÜN YENİ BİR SERGİDE YER ALDI

ÖDÜL TÖRENİ 12 EKİM’DE YAPILACAK

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; Öykü Ödülüne Katılım Sağlayan Tüm Yazarlarımıza Teşekkür Ediyoruz. Ödül Alan Yazarlarımızı Kutluyoruz. Oğuz Atay’ın Kıymetli Anısını Yaşatmak İçin Çıktığımız Bu Yolda, Her Alanda Bizden Desteğini, Koşulsuz Emeğini Esirgemeyen Seçici Kurulumuzun Değerli Üyelerine Ayrıca Teşekkür Ediyoruz.  Ödül Töreni Oğuz Atay’ın Doğum Günü Anısına 12 Ekim 2024 Tarihinde İnebolu’da Yapılacak. ‘’ dedi.

Editör: Barış İlyasoğlu