Boşuna söz etmiş kitabında Nurettin Peker Kel Seymen Tepesi’nden ve tek sahra topu ile İnebolu’nun kurtulduğundan,
Yalanmış demek Kılkış ve Panter zırhlılarına Kel Seymen Tepesinden atılan toplar,
Hala boşuna mı dile getiriliyor 9 Haziranlarda Kel Seymen Tepesi,
Tarihçi Mustafa Fakazlı ilçeye gelen gruplara Kel Seymen Tepesini kafasından uyduruyor o halde,
Belki de Kel Seymen Tepesinde sahra topunun başında ki dedelerimizin olduğu söylenen fotoğraf ta başka yerde çekildi.
Öyle ya, Kel Seymen Tepesinin ada pafta parselini ve bölgesini bir belediye başkanı bilmeyecekse kim bilecek.
Burası İnebolu Belediyesi sınırları içinde değil sanki.
Dışında olsa bile Kaymakamdan öğrenmeli, oda emrindekilerden,
Anlaşılan o ki, bu işi başkaları önerdi ve söyledi diye üzerine sünger çekmek istiyor birileri.
Tescilli tarihi Kel Seymen Tepesini unutturmak, verilen uğraşıyı yok saymak ve ilgilenmek istemiyorlar.
Bunun bir adının kıskançlık olduğunu düşünüyorum, önerenlere, emek verenlere, izim olsun diyenlere inat,
Ya da yıllardır bakımı yapılmayan Boyran Kalesinin tarihi ve manevi gücüne inanmadıkları gibi,
Burasının da turizm potansiyeline ve değerlerine katkı sunacağına inanmıyorlar.
Yapmak ve öğrenmek isterse ilgili kişi elinde Fen İşleri Birimi var, ilgili mevzuat var,
Orman İşletmesi, Tapu Kadastro, Malmüdürlüğü var,
İnebolu için her şeyi yaptığını ve yapacağını söyleyen İlçe Kaymakamı var.
Bundan daha kötü tarihi inkar yoktur.
Belediye Başkanı Kastamonu Valiliğine Kel Seymen Tepesini inkar eden yazı gönderdi. Burasının belediye imar planının dışında olduğunu, burada belediyeye ait ya da tahsisli arsa bulunmadığını, ada parsel ve bölgenin bilinemediğini” belirten resmi cevap verdi.
Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın uğraşıları ile Kel Seymen Tepesi 2015 te yeşil alandan mesire alanına dönüştürüldü. Askeriyeden sahra topu sözünü aldı.
İnebolu’da izim olsun diyerek bu girişimleri yaptı ve tayin oldu gitti. Yolu bahtı açık olsun.
Tarih 15.10.2015. İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy İnebolu’ya 2 ay önce adım attı. Kendisine bizzat kendim, Kelseymen tepesi ile ilgili çalışmaları, burasının özelliğine uygun yapılabilirliğini ve Çanakkale’de yatan 138 şehidimizin isimliklerini, Kadı Salih Reis’i, Şehit Şerife Bacı’yı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şapka nutku ile ilgili şapkalı anıtını, gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da dediği anıtı, Orhan Şaik Gökyay’ın Vatan Şiiri gibi tarihimizi andıran rölyefler yapılarak güzel bir İstiklal Tepesi ve buraya seyir terası olabileceğini belirten hazırladığım yazıyı verdim. Yeni geldiğini ve burası ile ilgili haberinin ve bilgisinin olmadığını söyledi. Şimdiden sonra var, dedim.
Tarih 04.11.2016 Vali Mesut Yıldırım’ın başkanlık ettiği Türk Ocağı Salonunda ki Halk Toplantısında sahnede Kaymakamı Abdullah Atasoy ve Bel. Başkan Vekili Süha Altınöz’de var. Ogün Kel Seymen Tepesi ile ilgili dile getirdiklerimi toplantıya katılanlar hatırlayacaktır. Abana Kent Ormanından daha kıymetli olan, hem Patriyozaltı’nı hem de çarşı içini tamamen gören İnebolu’nun turizm potansiyeline çok büyük katkı sunacak Kel Seymen Tepesi yeşil alandan mesire alanına dönüştürüldü, ama nedendir bilinmez bir türlü yapılamıyor, ayrıca Boyran Kalesinin içinde ki dehlizlerin gün yüzüne çıkarılması gerekir.
Toplantıda Milli Parklar Bölge müdürü sözlerime karşılık şu cevabı vermişti; Kel Seymen Tepesi mesire alanına dönüştürüldü ve ihaleye çıktı, ancak kiracı bulamadık.
Hatta Engin Uzuner Kel Seymen Tepesini bana verin ben yapayım dediğinde, bir sürü kıvırmalar ve manevralar olmuştu.
Tarih : Aralık 2016. İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy sivil toplum kuruluşları ile yine Türk Ocağı Salonunda Halk Toplantısı düzenledi. Orada da yine tarihi Kel Seymen Tepesi’nin ve Boyran Kalesi’nin neden ilçe turizmine kazandırılmadığını sordum.
Tarih 15.10.2017.İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu üyeleri tarafından Geriş Tepesi, Apaş Tepesi ve Kel Seymen Tepesi’nde inceleme başlatıldı. İnceleme sırasında konunun tarihsel bilgilerine hakim olan Araştırmacı Diş Hekimi Mustafa Fakazlı’nın arşivi ve anlatımları belge olarak alındı.
Tarih : 10.12.2018 Vali Yaşar Karadeniz’in düğün salonunda ki Halk Toplantısında da yine Kel Seymen Tepesinin İstiklal Tepesi yapılarak ve Boyran kalesinin altına girilerek buraların İnebolu turizmine kazandırılmasını istedim.
İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu’da sanatsal faaliyetleri yapamıyoruz, ilçemizde kültür merkezine ihtiyaç var, dedi.
Kötü bir şey istemedik. Buraların atıl kaldığını, ilçe turizmine kazandırılmasını ve kültür merkezi yapılmasını önerdik.
Önerilerim üzerine Kastamonu Valiliği 13.03.2020 tarihinde, bir buçuk yıl aradan sonra, İnebolu Belediye Başkanlığına, İnebolu Kaymakamlığına ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gereği yapılmak üzere şöyle bir yazı gönderdi;
1-İnebolu Postası Gazetesi’nin sahibi Cemal İlyasoğlu’nun: Kel Seymen Tepesi’nin mesire alanı olarak kullanılması ve Boyran Kalesi’nin altında keşfedilmemiş yerler olduğu düşünüldüğünden buraların turizme kazandırılması,
3-İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu’nun: yapılan sanatsal faaliyetlerin sunumunda salon bulunmadığı için Kültür Merkezi yapılması taleplerine ilişkin ivedilikle valiliğimize bilgi verilmesinin gereğini rica ederim.
Mustafa Huner Özay imzalı 18.03.2020 de İnebolu Belediyesi’nin verdiği cevap şöyle;
1-İlgili şahıs (Cemal İlyasoğlu), Kel Seymen Tepesi olarak adlandırılan bölgede, kadastrosunda hangi ada ve parselin bu amaçla kullanılmasını istediğini belirtmemektedir. O bölgede mülkiyeti belediyemize ait veya tahsisli böyle bir amaçla kullanılabilecek gayrimenkul yoktur. O bölgede şahıs, hazine ya da orman arazileri bulunmaktadır ve imar planı sınırlarımızın dışında kalmaktadır.
Boyran Kalesi’nin bir kısmı l. Derece doğal sit alanı ve lll. Derece arkeolojik sit alanı içinde kalmaktadır. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu çalışmaları olursa ondan sonra değerlendiririz.
3-İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu’nun Kültür Merkezi yapılması talebiyle ilgili olarak şuan da Kültür Merkezi olarak kullanılabilecek ve mülkiyeti belediyemize ait olan yada tahsisli bir gayrimenkul bulunmamaktadır. Bütçe imkanları elverdiğinde kültür merkezi planlanmaktadır.
Belediye Başkanı Özay İnebolu Belediyesi’nin sorumluluk sınırları içindeki Kel Seymen Tepesinin yerinin bilinmediğini belirtirken, İnebolu Kaymakamlığı ise hiç cevap vermedi.
Gelelim meselenin özüne;. Öncelikle Kel Seymen Tepesi İnebolu Belediyesi hudutları içerisinde bulunmaktadır. İmar planı sınırları dışında kalabilir, ancak PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ diye bir şey var. Amacı;
Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve planı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamaktır. Yani yapmak istiyormusun, istemiyormusun
Açık açık söyleyin artık, İnebolu’ya faydalı da olsa başkasının ortaya koyduğu projeye biz imza atmayız, Bizden gayrısının yaptığı hayrı biz görmeyiz diye,
Kendimize şimdiye kadar bir şey istemediğimiz gibi,
Birçok ihtiyacı olana çek ve yardım dağıtan ve bunu her yıl yapan Ticaret ve Esnaf Odası yöneticilerine bir teşekkür çok görülürken,
Boşuna da yırtınmayın birlik ve beraberliği sağlayacağız diye.