ŞERİFE BACI KOŞUSU PROGRAMA GİRMEDİ

Antep, İzmir, Kırıkkale, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kastamonu, Sinop gibi birçok ilden, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden ve ilçe içinden yaklaşık 350 kişinin katıldığı, 

Birçok ülkede Türkiye’yi temsil eden, maratonlar kralı olarak bilinen Veli Ballı ile Atletizm Federasyonu Başkanlığı yapmış onlarca ödüle layık görülmüş Mehmet Yurdadön gibi Milli Atletlerin ve antrenörlerin katıldığı,

Kastamonu Valiliği, İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Kastamonu Kızılay, Kastamonu Ticaret Odası, İnebolu Ticaret Odası, Seydiler, Küre ve İnebolu Belediyelerinin desteklediği,

Bütün koşucuları İstiklal Madalyası ile karşılayan, 2 günlük bütün zamanını milli değerimize ayıran Mehmet Reis ile adı Şerife Bacı ve İstiklal Koşusu olduğu için birçok iş adamının desteklediği,

 İnebolu’da ilk defa yapılan ve ilçe dışından ilk defa gelerek 10 km ter döken, Şerife Bacı giysileri ve cephanesi ile 2 km koşturan kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın olduğu,

En az 4 ay önce İlçe Kaymakamlığına program akışı yazı ile bildirilmiş olmasına rağmen, 

 “Şerife Bacı İstiklal Koşusu” ile “Fener Alayı”,  ne hikmetse 25 Ağustos 2019 Şapka ve Kıyafet İnkılabı kutlama etkinlikleri programına giremedi.

Teşekkürler Haluk Kaya ve Ahmet Çeçen. Teşekkürler Şerife Bacı Giysili kadınlarımız, Teşekkürler Koşuya değer ve destek veren, emek harcayan, ter döken vatandaşlarımız. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARAŞTIRDIĞIM KONUYA ÇARPILDIM

Araştırdığım konuya çarpıldım… Dün gece İnebolu Devlet Hastanesi’nin 1 saat konuğu oldum.

Uzun süredir beni rahatsız eden ve bir türlü düzelmeyen ve hastaneye ishal kusma bulantı tanısı ile temmuz ayında yaklaşık 400 kişinin, ağustos ayında aynı sıkıntının devam etmesi, konuştuğum insanların neredeyse tamamının ailesinden bir kişinin ishal nedeni ile hastaneye başvuru yapmaları, insanların hastaneye gelirken leğenlerini yanında getirdiklerini defalarca duymam…

Dün sabah Toplum Sağlığı hekimini aradım ve deniz suyu ile içme suyunun 2 aylık analizlerini istedim. Aldığım cevap “Kastamonu Çevre Sağlığı Birimi’nin bu konuda açıklama yapma yetkili olduğu ”, oldu.

Bunu üzerine İlgili birimi aradım ve aynen şunları söyledi: İlçelerde Kaymakamlık Belediye ve Özel idarede oluşturulan birimler bunları görebiliyor, kamuoyu ile paylaşmak zorundalar. 

Ancak;  İçme suların temiz olduğu, hele deniz suyunun Abana’dan daha temiz olduğu belirtildi.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü verilerinden Ağustos ayı Yüzme Suyu Analiz sonuçlarına ulaştım.

Denildiği ve ekte görüldüğü gibi Yüzme suyu analiz sonuçlarına göre Ağustos ayı verilerinde Abana orta İnebolu iyi görünüyor.  Diğer taraftan yaz boyunca İnebolu’dan birçok kişi Abana’ya denize gitti.

Deniz Suyu Analiz sonuçlarında belediyenin liman sahası içine yaptığı geçici plajdan alınan örnek sonuçlarını gözüm aradı listede, ancak bulamadım. Ya kötü çıktı, ya da oradan almamışlar diye  düşündüm.  

Saat 16.00 gibi belki düzelir düşüncesi ile istirahat için eve gittim, fakat ne düzelmesi karın ağrısı ve aşırı ishal arttıkça arttı ve 23.30 da tek başıma hastaneye gittim.

Aşırı ishal, biraz bulantı, az ateş, birazda tansiyon düşmesi tanısı ile görevli doktorun verdiği serum için müşahede de 1 saat misafir edildim.

Doktor dedi ki, musluk suyu ve köy suyunun içilmemesi gerekiyor.

Anlayamadığım konu, Toplum Sağlığı sular temiz açıklaması yapıyor, hastanede ki doktor musluk suyu ve köy suyu içmeyin açıklaması yapıyor. Ne yapacağız, anlayamadım.

Hastane de acilin kapısından girerken cep telefonum çaldı, görüşemedim. Müşahade ye yaptım birilerine haber gereği duydum, telefon çekmiyor.  

Anlayamadım, bu çağda üstelik insanların en çok ihtiyaç duyduğu hastanede telefon çekmiyor. Pes yani…

Seçim öncesi birçok siyasinin cep telefonu çekme işi için, hallolmuş bilin, bu benim işim, dediği soruna söz verileli 5 ay geçmiş hala çözülmüyor.

Yani daha ağır bir sorun yaşasam, ambülansla gelsem, yakınlarıma haber vermek için sedyeden kalkıp, hastaneden çıkıp çay kenarına kadar gitmem gerekiyor. Neyse diğer konuya gelelim.

Anlamadığım başka bir konu ilaç parası.

1 Saatlik misafirlikten sonra verilen ilaçları nöbetçi eczaneden almak için gittim.

Eczacı bey dedi ki bu ilacın bir tanesini devlet ödemiyor ve fiyatı 38 tl.

Hadi bakalım çık işinden.

Devletle ister bağın olsun ister olmasın, ister emekli ol, ister çalışan, bu ücreti ödemek zorundasınız.